پلمب کسب و کارها اقدام حقوقی نیست، جنبه تسویه حساب دارد/ سلیقه خودشان را به اسم قانون به خورد مردم میدهند
شنیده ها: علی مجتهدزاده وکیل دادگستری در واکنش به پلمب کسب و کارها و مبنای حقوقی این اقدام میگوید: این اقدامات حقوقی نیست، بیشتر جنبه تسویه حساب دارد و در یک تحلیل کلی میتوان گفت که آقایان سلیقه خودشان را به اسم قانون به خورد مردم میدهند.
علی مجتهدزاده وکیل دادگستری و حقوقدان در گفتگو با رویداد۲۴ با اشاره به صدور احکام پلمپ و تعلیق کسب و کارها به خاطر بیحجابی میگوید: براساس «شخصی بودن مجازاتها» نمیتوانیم کسی را به دلیل «فعل دیگری» تنبیه کنیم بنابراین اقدامی که آقایان انجام میدهند، بیشتر جنبه تسویه حساب دارد و زمانی که بحث تسویه حساب است، متاسفانه نگاه قانونی وجود ندارد و هرچه ما روضه قانون بخوانیم و از بیقانونی بگوییم، تاثیری ندارد.
او توضیح میدهد: راهی که آقایان در پیش گرفتهاند واقعا به ترکستان است و کمترین اثرش از بین رفتن اعتبار قانون نزد آحاد مردم جامعه است. زمانی که حاکمیت باید بیش از شهروندان به قانون ملزم و پایبند باشد، قانون را کنار گذاشته و سلیقه را مبنا قرار داده است، دیگر نمیتوان از شهروندان انتظار داشت که قانونی رفتار کنند. این رویه پلمپ کردنها نه تنها قانونی نیست بلکه هیچ نسبتی با قانون و عقل ندارد.
مجتهدزاده با بیان اینکه «در شرایط سخت اقتصادی که باید موانع را از سر راه کسب و کارها برداریم، این رفتارها تفاوتی با تحریمهای ظالمانه ندارد»، گفت: نگاه من به افرادی که به صورت غیرقانونی کسب و کار مردم را در این شرایط تعطیل و مردم را بیکار میکنند که نتیجه آن افزایش نارضایتی است، خواهی نخواهی بهتر از دشمنان این کشور نمیدانم.
این حقوقدان میگوید: مسئولان فقط این کسب و کار را تعطیل و دچار مشکل نکردهاند، بلکه همه افرادی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این کسب و کارها در ارتباط بودند را دچار مشکل کردهاند و حقوق دیگران را تضییع کردند. مثلا در موضوع طاقچه شهروندان زیادی اشتراک داشتند و همه این شهروندان نه علیه طاقچه، بلکه علیه نهادهایی که دست به چنین کاری زدند و میتوانند دست به شکایت بزنند. اما نگاه این آقایان چیز دیگری است و قانون را مسخره کردهاند و وقتی از قانون صحبت میکنیم آنها میخندند.
مجتهدزاده با بیان به اینکه روند پلمپ و تعلیق کسب و کارها در ایجاد نفرت عمومی تاثیر بسیار زیادی دارد، تصریح کرد: این روند اصلا در خصوص موضوع حجاب بازدارنده نیست و اثری جز بیاعتبار کردن قانون و نفرت عمومی چیزی در پی ندارد و آقایان هم البته بدشان نمیآید که جامعه به آن سمت برود. مجازاتها نیز باید عادلانه و متناسب با جرم باشد. نمیشود که به صورت سلیقهای برای مردم محکومیت تعیین کنید، به عنوان یک حقوقدان میگویم که این رفتارها تبعات بسیار خطرناکی برای جامعه دارد.
وی ادامه داد: مجازات که نباید کارش ارعاب باشد. شما میخواهید یک عده را بترسانید. اگر زنان بیحجاب را بکشید هم بازدارنده است و اگر قرار به این حرفها باشد، خب این هم بازدارندگی دارد. کسانی که دست به چنین کارهایی میزنند نه از قانون سر در میآوردند و نه از چیزی از بازدارندگی متوجه میشوند. آنها فقط سلیقههایشان را به اسم قانون به خورد مردم میدهند.