شنیده ها

اخبار ایران و جهان

شنیده ها

اخبار ایران و جهان

شنیده ها: علی لاریجانی با یک توئیت که حکایت از تصمیمش برای حضور در انتخابات داشت، شوک شبانگاهی را به تندرو‌ها وارد کرد و با حضور در وزارت کشور در اولین دقایق دومین روز ثبت نام کاندیدا‌ها این تصمیم را عملیاتی کرد.

شوک به فضای انتخابات در اولین روز ثبت نام را علی لاریجانی با یک توئیت وارد کرد. او که طی روز‌های اخیر نامش در لیست کاندیدا‌های احتمالی مطرح بود با پاسخی که روز افتتاحیه مجلس به خبرنگاران داده بود این حضور را جدی‌تر کرده بود.

شوک شبانگاهی لاریجانی

شوک به فضای انتخابات در اولین روز ثبت نام را علی لاریجانی با یک توئیت وارد کرد. او که طی روز‌های اخیر نامش در لیست کاندیدا‌های احتمالی مطرح بود با پاسخی که روز افتتاحیه مجلس به خبرنگاران داده بود این حضور را جدی‌تر کرده بود.
او شب گذشته با انتشار توئیتی که صفحه اسنپ با یک مبداء (بیت رهبری) و دو مقصد (اول وزارت کشور و دوم پاستور) را نشان می‌داد حضورش در انتخابات را تایید کرد و امروز صبح نامش را وارد لیست کاندیدا‌های انتخابات کرد.

این حضور بعد از آن ردصلاحیت در انتخابات ۱۴۰۰ و گلایه رهبر انقلاب از جفا رخ داده در حق او از سوی شورای نگهبان را باید یکی از مهمترین اتفاقات انتخاباتی تا این لحظه دانست. لاریجانی با همین توئیت فضای مجازی و موازی با آن فضای رسانه‌ای را در آخرین ساعات روز پنج شنبه ۱۰ خرداد بهم ریخت و دقایق ابتدایی امروز را نیز با حضورش در انتخابات ریاست جمهوری، فضای رقابت را گرم کرد.

شوک علی لاریجانی

حامیان و مخالفان وارد شدند

از اولین واکنش‌ها به این توئیت معنادار، بازنشر آن از سوی محمدجواد آذری جهرمی بود، بازنشری که حمایت زودهنگام او از این تصمیم لاریجانی را به نمایش گذاشت. علی قلهکی چهره فعال در فضای مجازی نیز این نوع ورود لاریجانی به انتخابات را نشانه چراغ سبز مطمئنی برای کاندیداتوری دانست.
عبدالرضا داوری چهره‌ای که این روز‌ها منتقد احمدی نژاد و جریان بهاری است، اما زمانی در دولت‌های نهم و دهم حضور داشته با استقبال از کاندیداتوری لاریجانی خواستار اتحاد توسعه گرایان ایران شد.
رسول جعفریان نیز پیش از این اعلام حضور در توئیتی نوشته بود؛ «به نظرم و با توجه به همه شرایط موجود که از آن گریزی نیست، منصفانه است که جلیلی و لاریجانی رقبای اصلی یکدیگر در این انتخابات باشند. دو طرز تفکر، دو دکترین متفاوت و دو پاسخ به دشواری‌های موجود در عرصه‌های مختلف. مشکلات لاینحل از جمله مهاجرت دانشجویان ما باید حل شود. نظر شما چیست؟» او با این توئیت حمایتش از کاندیداتوری لاریجانی را علنی کرده بود.

هاتف صالحی، فعال رسانه‌ای در توییتر نیز با انتشار پست علی لاریجانی نوشت: با افتخار در خدمتتان خواهم بود. امضاء: یک راننده اسنپ.
در مقابل این واکنش ها، اما ترس تندرو‌ها از این تصمیم لاریجانی را نیز نمی‌توان پنهان کرد، ترسی که در توئیت محمدرضا مهاجر فعال مجازی نیز اشاره شده بود.
امیرحسین ثابتی نماینده تندرو مجلس در پاسخ به توئیت علی لاریجانی که نوشته بود «بدون شما به مقصد نمی‌رسیم»، پاسخ داده؛ «هیچ راننده‌ای سفر شما را قبول نکرد.»
این پاسخ ثابتی با واکنش آذری جهرمی روبرو شد و او در توئیتی کنایه آمیز نوشت؛ «کاسب افزایش هزینه سفر نباشید»

ابهامات بر سر «مبداء سفر»

اما آنسوی واکنش‌ها به اعلام حضور لاریجانی در انتخابات که تنها بخشی از آن بالاتر به آن اشاره شد، ابهامی است که توئیت علی لاریجانی ایجاد کرده است، لاریجانی با انتخاب مبداء یعنی بیت رهبری از یک سو محل کار خود در بیت را نشان داده است چه آنکه او چند سالیست که در مقام مشاور رهبری ایفای مسئولیت می‌کند و از سوی دیگر برخی تحلیلگران نیز این مبداء را نشانه تایید رهبری درباره حضورش درانتخابات برداشت کرده اند، ابهامی که بدون شک تنها از سوی خود او مرتفع خواهد شد، اما ماجرا هر کدام که باشد این نحوه حضور لاریجانی در انتخابات را باید شوک بزرگ به تندرو‌ها دانست.

جلیلی و یک نمایش تکراری

اما در روز اول ثبت نام‌ها در وزارت کشور چه خبر بود؟ کدام کاندیدا‌ها پا به ساختمان فاطمی گذاشتند و چرا فضا گرم نبود؟
سعید جلیلی از جمله کاندیدا‌هایی بود که گفته می‌شد بلافاصله بعد از شهادت رئیس دولت سیزدهم علم ستاد‌های انتخاباتی اش را علم کرده است و زودتر از بقیه نیز حضورش در انتخابات قطعی شده بود، او روز گذشته درحالی راهی وزارت کشور شد که پیش از حضورش در محل ثبت نام، تعدادی از مردم به اصطلاح هوادار او با پلاکارد‌هایی در دست در جلوی ساختمان فاطمی تجمع کرده بوند. او در این حضور برخی تندرو‌های مجلس را نیز همراه خود کرده بود از امیرحسین ثابتی مجری تندرو دیروز و نماینده افراطی امروز تا محمود نبویان و پژمانفر و.

او در اظهارات بعد از کاندیداتوری با نام بردن از فعالیت هایش در «دولت سایه» تلاش کرد خود را یک کاندیدای دارای برنامه و راهکار معرفی کند.
اما نه این حضور نه نمایش خروج خودش از وزارت کشور با تیبا و همراهانش با موتور، نتوانست فضای رسانه‌ای و مجازی را پرشور کند، برعکس حتی نحوه حضور او در وزارت کشور و نوشته‌های روی بنر‌های هواداران او جلیلی علیه پدر خوانده‌ها و به نفع درمانده ها» نقد‌هایی به دنبال داشت.


بیشتر بخوانید: تکنوکرات اصولگرا در برابر دیپلمات تندرو؛ آیا «فتاح» در برابر سعید جلیلی فاتح می‌شود؟


آنچنان که عصر ایران، در مطلبی با تیتر «باز هم همان نمایش تکراریِ ملال آورِ مضحکِ مشمئز کننده: سوپر من علیه پدرخوانده ها!» آورده است؛ «این شعار، یادآور همین انتخابات اخیر مجلس است که جریان تندروی اصولگرا در انتخابات درون اردوگاهی، با شعار‌های مشابهی علیه طیف قالیباف وارد عمل شد و ماه‌ها قالیباف را نمادی از اشرافیگری و پدرخواندگی و امثال این مفاهیم معرفی کرد به طرفدارانش وعده داد که پاجوش‌ها، علیه چنار‌ها قیام می‌کنند و در مجلس تغییرات جدی رقم می‌زنند و جریان انقلاب را بر قالیباف غلبه می‌دهند و اِل می‌کنند و بِل می‌کنند و ...! اما وقتی انتخابات تمام شد، به اصطلاح انقلابی‌ها پشت در‌های بسته با همان قالیباف بستند و جلوی دوربین‌ها به هم و باهم لبخند زدند و او را به ریاست مجلس انتخاب کردند و اصلاً هم به روشان نیاوردند که ناسزایی نبود که در طول ماه‌های گذشته به او نگفته باشند؛ گو این که تمام هواداران شان در تمام این مدت، سر کار بودند! حالا هم که هنوز طنین شعار‌های انتخابات مجلس شان در گوش ملت است، دوباره علیه پدرخوانده‌ها اعلام قیام کرده اند و یاد درمانده‌هایی افتاده اند که قرار است سوپرمن آن‌ها به دادشان برسد؛ سوپرمنی که نتیجه سال‌های مذاکرات هسته‌ای اش، تصویب ۶ قطعنامه علیه ایران بود که ۵ تایشان تحریم‌های گسترده علیه ایران را رقم زد و مردم را به معنای واقعی درمانده کرد!»

دیگر کاندیدا‌های حضور یافته در ساختمان فاطمی چه مصطفی کواکبیان چه نمایندگان ادواری، چون مقتدایی و صباغیان هم گرمابخش حال و هوای محل ثبت نام نبودند.

منبع: خبر آنلاین